hírek egy helyen

hírek papokról

hírek papokról

Megsemmisítették a zaklató papokról készült aktákat egy bíboros szerint

2019. február 23. - papokmármegint

Megsemmisítették azokat az aktákat, amelyek a gyerekeket molesztáló katolikus papok ügyeiről készültek - ezt mondta a Vatikánban a témáról tartott rendkívüli konferencián Reinhard Marx bíboros, München-Freising egyházmegye érseke

Gyakorlatilag megtiporták az áldozatok jogait

- mondta a BBC beszámolója szerint az egybegyűlteknek a német bíboros, aki tagja Ferenc pápa kilenc tagú tanácsadói testületének. Szerinte azzal, hogy megsemmisültek a vádakról készült akták, ha születtek egyáltalán, az egyház szándékosan nem tartotta be a saját szabályait. "Az elkövetők helyett az áldozatok bűnhődtek és lettek hallgatásra kényszerítve".

Marx azt mondta az egybegyűlteknek, hogy a katolikus egyháznak nyíltabban kell kezelnie a zaklatási vádakat, mert "nem az átláthatóság árt az egyháznak, hanem a zaklatási ügyek, a titkolózás és az ügyek eltusolása."

A bíboros pénteken az áldozatokat képviselő Ending Clergy Abuse nevű  szervezet képviselőivel találkozott, miközben a Vatikán előtt több száz áldozat tüntetett azért, hogy az egyház vezessen be zéró toleranciát a szexuális zaklatással szemben. 

A pápa által összehívott, kifejezetten a katolikus klérust érintő zaklatási ügyekről szóló négy napos találkozón 190 püspök vett részt a világ minden tájáról. 

INDEX

A bejegyzés trackback címe:

https://papok.blog.hu/api/trackback/id/tr4614645055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása