hírek egy helyen

hírek papokról

hírek papokról

Az amerikai egyházmegye, aminek neve összeforrt a szexuális zaklatással és a csőddel

2021. február 09. - papokmármegint

Az amerikai Buffalo egyházmegye neve több mint két éve forrt össze a szexuális zaklatásokkal.

A botrány azután robbant ki, hogy az akkori püspök, a 2012 óta az egyházmegye élén álló Richard Malone asszisztense 2018-ban püspöki dokumentumokat, titkos felvételeket szivárogtatott ki a sajtónak. Az anyagok között volt például egy jegyzet, amiben Malone listázta azoknak a papoknak a nevét, akik ellen az egyházhoz bejelentés érkezett szexuális zaklatás miatt.

Csakhogy miközben Malone korábban egy olyan listát hozott nyilvánosságra, amin 42, már posztjáról lemondotott vagy önként távozó pap szerepelt, az asszisztens által kiszivárogtatott másik listán több mint 100 név volt. A helyi sajtó kiderítette, hogy számos olyan pap volt köztük, a velük szemben érkezett bejelentések ellenére továbbra is a helyükön maradhattak.

bővebben:
https://telex.hu/kulfold/2021/02/09/buffalo-egyhazmegye-amerika-zaklatas

 

HAGYJÁK BÉKÉN A GYEREKEINKET!

A bejegyzés trackback címe:

https://papok.blog.hu/api/trackback/id/tr816421792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása