hírek egy helyen

hírek papokról

hírek papokról

Bántalmazás és gyerekmolesztálás miatt őrizetbe vettek négy katolikus szerzetest Franciaországban

2019. január 16. - papokmármegint

Bántalmazás és gyerekmolesztálás miatt őrizetbe vettek négy katolikus szerzetest az észak-franciaországi Liévinben – közölte a La Voix du Nord francia regionális napilap.

Kedd reggel óta egy 30-as éveiben járó és három, 50-60 év közötti férfit állított elő a Lille-i rendőrség a Riaumonti Gyermekfalunak nevezett vallásos közösségben folytatott nyomozása részeként. A bencés szerzeteseket azzal vádolják, hogy 2000 és 2014 között fizikai és lelki bántalmazást, illetve szexuális visszaélést követtek el.

Egy, az ügyet jól ismerő forrás szerint 2017-ben több egykori diák emelt panaszt az őrizetbe vett papok ellen. A vizsgálat során többször tartottak házkutatást a vallásos közösségnél, de ez volt az első alkalom, hogy valakit őrizetbe is vettek.

A riaumonti közösséget az 1960-as években alapította a katolikus Revet atya. A bentlakásos gyerekfaluban fogyatékosokat és hátrányos szociális helyzetben lévő gyerekeket befogadó iskola és cserkészcsapat is működik.

444 / MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://papok.blog.hu/api/trackback/id/tr9114566766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása