hírek egy helyen

hírek papokról

hírek papokról

Vizsgálatot indít a spanyol katolikus egyház a szexuális visszaélések miatt, több száz pap lehet érintett

2021. december 19. - papokmármegint

251 pap, valamint több egyházi intézmény vezetője szexuális visszaéléseket követett el gyermekek ellen. Legalább 1237 áldozatról tud az El País, de ez szerintük a további nyomozások során akár több ezerre is emelkedhet.

 

Az egyházon belüli szexuális zaklatások kezelése Magyarországon is problémás: szeptemberben számoltunk be Pető Attila történetéről, aki azt állítja, hogy több mint 20 évvel ezelőtt egy katolikus pap molesztálta.

Bár az esetről többször szólt az egyháznak, és próbálta elérni, hogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kivizsgálja az ügyet, a főegyházmegye vezetői Petőt jelentették fel, mert „megalázta az egyházat”.

Így a kiskorú elleni szexuális zaklatás elkövetője helyett az egykori áldozat, Pető Attila ellen indult bírósági eljárás.

HAGYJÁK BÉKÉN A GYEREKEINKET!

 

bővebben:
https://telex.hu/kulfold/2021/12/19/spanyolorszag-katolikus-egyhaz-kiskoruak-szexualis-zaklatas-vizsgalat

A bejegyzés trackback címe:

https://papok.blog.hu/api/trackback/id/tr9116788036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása