hírek egy helyen

hírek papokról

hírek papokról

Hagyják békén a gyerekeket!

2021. január 22. - papokmármegint

Beismerték:

Bocsánatot kértek a spanyol jezsuiták az elmúlt száz év szexuális bántalmazásaiért

bővebben:
444.hu

Mintegy kilencezer gyerek vesztette életét egyházi anyaotthonokban a múlt század Írországában

Házasságon kívül született gyerekek ezrei, mintegy 9 ezer gyerek halt meg egyházi fenntartású anya- és gyermekotthonokban Írországban az 1922 és 1998 között eltelt majdnem nyolc évtizedben.

A nyolc évtized alatt mintegy 56 ezer lányanya - 12-től 40 éves korig - került ilyen anyaotthonokba, hogy világra hozza, és előbb-utóbb, akár akarata ellenére is, örökbe adja törvénytelennek bélyegzett gyerekét. De az otthonok falai között megszületett mintegy 57 ezer gyerek 15 százaléka soha nem érte meg, hogy kikerüljön az intézményekből.

A vizsgálóbizottság szerint az 1960-as évek előtt a törvénytelennek számító gyermekek nagyobb valószínűséggel hunytak el ezekben az otthonokban, mint azok falain kívül. „Rendkívül kegyetlen helyek” voltak ezek az intézmények a nők számára is, akik gyakran nemi erőszak miatt estek teherbe, és egészségügyi, vagy pszichikai problémákkal küszködtek.

bővebben:
https://444.hu/2021/01/13/mintegy-kilencezer-torvenytelen-gyerek-vesztette-eletet-egyhazi-anyaotthonokban-a-mult-szazad-irorszagaban

https://edition.cnn.com/2021/01/12/europe/ireland-mother-baby-homes-final-report-intl/index.html

Évtizedek óta az egyház bocsánatkérésére vár

Karl Haucke 69 éves, és még mindig arra vár, hogy az egyház felelősséget vállaljon azért, hogy gyermekkorában egy pap szexuálisan zaklatta. A régi traumát csak fokozza, hogy a megrontója felettesei a mai napig nem hajlandók nyilvánosságra hozni a bűnösöket megnevező jelentést.

bővebben:
https://telex.hu/kulfold/2020/12/18/szexualis-zaklatas-egyhaz-karl-haucke-deutsche-welle

 

Hagyják békén a gyerekeinket!

Hiába a hatósági tiltás, csak azért is megtartotta a romániai ortodox egyház a Szent András-napi zarándoklatot

Na, újabb faszkalapok, ezúttal Romániában.


Hétfőn a dobrudzsai megyéket magába foglaló tomisi egyházkerület érseke a hatósági tiltás ellenére megszervezte a Szent András-napi zarándoklatot.

Teodosie tomisi érsek arra buzdította híveit, hogy ne engedelmeskedjenek a hatósági tiltásnak.

A Mediafax hírügynökség beszámolója szerint a szabadtéri szertartáson részt vevő papok a járványügyi rendelkezéseket megsértve nem viseltek védőmaszkot, és nem tartották be az előírásos távolságot.

Romániában jelenleg egyébként pont Konstanca megyében a legrosszabb a járványhelyzet: a romániai megyék közül itt a legmagasabb (7,49 ezrelék) az utóbbi két hétben diagnosztizált új fertőzések lakossághoz viszonyított aránya.

 

bővebben:
https://444.hu/2020/11/30/hiaba-a-hatosagi-tiltas-csak-azert-is-megtartotta-a-romaniai-ortodox-egyhaz-a-szent-andras-napi-zarandoklatot

Zugmisék Angliában

„Polgári engedetlenségből” a tilalom ellenére is tartanak csoportos istentiszteleteket.

Az elmúlt hetekben a brit rendőrség többször fülelt le illegális istentiszteleteket: múlt vasárnap az észak-londoni Angel Church-ben akadályozták meg egy szertartás megtartását, és még ugyanaznap egy keresztény könyvesbolt és kávéház két tulajdonosát tartóztatták le, akik a tiltások ellenére 40-50 fős közös imát szerveztek.

„Egy magasabb hatalomnak tartozunk elszámolással. Ha ellentmondás van a földi törvények és az Úr törvényei között, a Biblia nagyon világosan fogalmaz: az Úr törvényeit kell követnünk” - magyarázta.

Viszont miután szétszéledtek, másokat is megfertőzhettek, te ostoba fasz!

 

bővebben:
https://444.hu/2020/11/22/zugmisek-angliaban-polgari-engedetlensegbol-a-tilalom-ellenere-is-tartanak-csoportos-istentiszteleteket

A járványszkeptikus montenegrói pátriárka temetésén megfertőződött szerb pátriárka temetésén is ezrek csókolgatták a koporsót

Több ezren vettek részt vasárnap Belgrádban Irinej pátriárka, a szerb ortodox egyház vezetőjének temetésén. A 90 éves egyházfő pénteken halt bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe. Azután betegedett meg, miután november elsején részt vett a szintén koronavírus-fertőzött, járványszkeptikus montenegrói ortodox egyházfő, Amfilohije pátriárka temetésén, írja az MTI.

Nem meglepő, a szerb ortodox egyház papjainak többsége sem tartja és tartatja be a liturgiák során a járványügyi előírásokat: továbbra is ugyanazzal a kanállal áldoztatnak, és mindenkinek csókra tartják a keresztet.

Ezek tényleg ennyire ostobák! :D

 

Csak az a baj, hogy másokat is megfertőznek, amikor kijönnek a templomból.

bővebben:
https://444.hu/2020/11/22/a-jarvanyszkeptikus-montenegroi-patriarka-temetesen-megfertozodott-szerb-patriarka-temetesen-is-ezrek-csokolgattak-a-koporsot

Belehalt a koronavírusba a szerb ortodox egyház feje, aki a járványszkeptikus püspök temetésén fertőződött meg

Irinej pátriárka is ott volt azon a temetésen, ahol tömegek csókolgatták a koronavírusba belehalt püspök holttestét.

bővebben:
https://444.hu/2020/11/20/belehalt-a-koronavirusba-a-szerb-ortodox-egyhaz-feje-aki-a-jarvanyszkeptikus-puspok-temetesen-fertozodott-meg

A szerb ortodox egyházfőt gépekkel tartják életben

:D

 
A pátriárkát még november 4-én szállították a belgrádi Karaburma katonai kórházba, mivel megfertőződött a vírussal. A szerb egyház feje krónikus szívbetegséggel is küzdött. Irinej pátriárka három nappal azt követően került kórházba, hogy részt vett a montenegrói ortodox egyházfő, Amfilohije temetésén, aki szintén a koronavírus-fertőzés szövődményeibe halt bele.

Az állami hírügynökség akkor megírta, hogy Amfilohijét nyitott koporsóban ravatalozták fel, a hívek homlokát, kezét csókolgatták, hogy leróják kegyeletük. A gyászszertartáson több ezren vettek részt, de szinte senki nem viselt maszkot, a kötelező távolságot sem tartották be.

bővebben:
https://24.hu/kulfold/2020/11/19/koronavirus-meghalt-a-szerb-ortodox-egyhaz-feje/

 

süti beállítások módosítása