hírek egy helyen

hírek papokról

hírek papokról

Több ezer szexuális bűncselekményt követtek el az angol-walesi katolikus egyház tagjai

2020. november 11. - papokmármegint

Több mint háromezer, gyermekek elleni szexuális bűncselekményt követtek el az angol-walesi katolikus egyház tagjai az elmúlt évtizedekben, derítette ki a brit kormány vizsgálata. A frissen publikált jelentés szerint ráadásul ez csak a bejelentett esetek száma, a valóság még rosszabb lehet.

flipboardmail iconlinkedintumblrmessenger-dskBetűméret Aa AaTöbb mint háromezer, gyermekek elleni szexuális bűncselekményt követtek el az angol-walesi katolikus egyház tagjai az elmúlt évtizedekben, derítette ki a brit kormány vizsgálata. A frissen publikált jelentés szerint ráadásul ez csak a bejelentett esetek száma, a valóság még rosszabb lehet.„A katolikus egyháznak évtizedei voltak arra, hogy megreformálja magát, és elérje, hogy az eltussolás, az elkövetőkkel való együttműködés megszűnjön. De képtelen volt erre. Úgyhogy kormányzati beavatkozásra van szükség. A brit kormánynak kell elérnie, hogy ilyen ne történhessen többé" - mondta egy áldozatokat védő ügyvéd, Richard Scorer.

A jelentés megállapítja, hogy az egyház vezetője az ügyek kivizsgálása helyett inkább a szervezet megítélésének védelmére fókuszált.

bővebben:
https://hu.euronews.com/2020/11/11/tobb-ezer-szexualis-buncselekmenyt-kovettek-el-az-angol-walesi-katolikus-egyhaz-tagjai

A bejegyzés trackback címe:

https://papok.blog.hu/api/trackback/id/tr1916282566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása