hírek egy helyen

hírek papokról

hírek papokról

Grúz idióták

2020. április 18. - papokmármegint

A grúz ortodox egyházak rengeteg embert várnak a húsvéti szertartásokra

 

A grúz ortodox egyház vezetői úgy döntöttek, hogy a világjárvány ellenére is megtartják a húsvét alkalmából most vasárnapra tervezett eseményeket Georgiában, ahol eddig a hivatalos adatok szerint mindössze csak 370 fertőzöttet regisztráltak.

Bár az ország egészségügyi hatóságai időben bezárták az iskolákat és korlátozták a kijárást, az ortodox egyház vezetői továbbra sem tesznek eleget annak a kérésnek, hogy a miséket se tartsák meg, annak ellenére sem, hogy a hatóság tiltja, hogy három embernél több legyen egy összejövetelen.

A szakemberek aggódnak a tradíciók betartása miatt is, például mikor a gyülekezet tagjai a szertartások végén felsorakoznak, hogy ugyanazzal a kanállal áldozzanak.Az egyház képviselői pedig korábban azt nyilatkozták a helyi médiának, hogy mivel ők gyógyítják az emberekt, nem ártanak nekik, így nem lehetséges, hogy a vírus templomokban terjedjen.

Az egyházvezető nem kommentálta sem a húsvéti szertartások megtartását, és a vírus terjedése miatti aggodalmakról sem beszélt, a hatóságok azonban arra kérik a híveket, hogy ne menjenek a közösségbe, hanem otthon ünnepeljenek

forrás: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://papok.blog.hu/api/trackback/id/tr1915621682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása