hírek egy helyen

hírek papokról

hírek papokról

Mintegy kilencezer gyerek vesztette életét egyházi anyaotthonokban a múlt század Írországában

2021. január 13. - papokmármegint

Házasságon kívül született gyerekek ezrei, mintegy 9 ezer gyerek halt meg egyházi fenntartású anya- és gyermekotthonokban Írországban az 1922 és 1998 között eltelt majdnem nyolc évtizedben.

A nyolc évtized alatt mintegy 56 ezer lányanya - 12-től 40 éves korig - került ilyen anyaotthonokba, hogy világra hozza, és előbb-utóbb, akár akarata ellenére is, örökbe adja törvénytelennek bélyegzett gyerekét. De az otthonok falai között megszületett mintegy 57 ezer gyerek 15 százaléka soha nem érte meg, hogy kikerüljön az intézményekből.

A vizsgálóbizottság szerint az 1960-as évek előtt a törvénytelennek számító gyermekek nagyobb valószínűséggel hunytak el ezekben az otthonokban, mint azok falain kívül. „Rendkívül kegyetlen helyek” voltak ezek az intézmények a nők számára is, akik gyakran nemi erőszak miatt estek teherbe, és egészségügyi, vagy pszichikai problémákkal küszködtek.

bővebben:
https://444.hu/2021/01/13/mintegy-kilencezer-torvenytelen-gyerek-vesztette-eletet-egyhazi-anyaotthonokban-a-mult-szazad-irorszagaban

https://edition.cnn.com/2021/01/12/europe/ireland-mother-baby-homes-final-report-intl/index.html

A bejegyzés trackback címe:

https://papok.blog.hu/api/trackback/id/tr8316387462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása