hírek egy helyen

hírek papokról

hírek papokról

Hiába a hatósági tiltás, csak azért is megtartotta a romániai ortodox egyház a Szent András-napi zarándoklatot

2020. november 30. - papokmármegint

Na, újabb faszkalapok, ezúttal Romániában.


Hétfőn a dobrudzsai megyéket magába foglaló tomisi egyházkerület érseke a hatósági tiltás ellenére megszervezte a Szent András-napi zarándoklatot.

Teodosie tomisi érsek arra buzdította híveit, hogy ne engedelmeskedjenek a hatósági tiltásnak.

A Mediafax hírügynökség beszámolója szerint a szabadtéri szertartáson részt vevő papok a járványügyi rendelkezéseket megsértve nem viseltek védőmaszkot, és nem tartották be az előírásos távolságot.

Romániában jelenleg egyébként pont Konstanca megyében a legrosszabb a járványhelyzet: a romániai megyék közül itt a legmagasabb (7,49 ezrelék) az utóbbi két hétben diagnosztizált új fertőzések lakossághoz viszonyított aránya.

 

bővebben:
https://444.hu/2020/11/30/hiaba-a-hatosagi-tiltas-csak-azert-is-megtartotta-a-romaniai-ortodox-egyhaz-a-szent-andras-napi-zarandoklatot

A bejegyzés trackback címe:

https://papok.blog.hu/api/trackback/id/tr6816309838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása