hírek egy helyen

hírek papokról

hírek papokról

II. János Pál és Benedek pápa is tudott a bíboros zaklatási ügyeiről, de nem indítottak vizsgálatot

2020. november 11. - papokmármegint

Minden pápa és számtalan egyházi vezető tudott a McCarrick bíboros elleni vádakról, de húsz éven keresztül nem vizsgálták ki érdemben az ügyét – röviden és sarkítva így összegezhető annak a vatikáni jelentésnek a tartalma, amelyet kedden hoztak nyilvánosságra.

II. János Pál és Benedek egyaránt hosszan és hivatalosan foglalkozott McCarrick ügyével, tudtak róla, hogy több ember egymástól függetlenül szexuális visszaélésekkel vádolja, mégsem kezdeményeztek eljárást, és nem hogy a világi hatóságokat nem értesítették, hanem még az egyházi vizsgálatok létező eszközeit sem vették igénybe. II. János Pál esetében ezek a megállapítások annál is súlyosabbak, hogy ő nem csupán egykori pápa, hanem katolikus szent.

bővebben (ha van gyomrod hozzá):
https://444.hu/2020/11/11/ii-janos-pal-es-benedek-papa-is-tudott-a-biboros-zaklatasi-ugyeirol-de-nem-inditottak-vizsgalatot

A bejegyzés trackback címe:

https://papok.blog.hu/api/trackback/id/tr7116282724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2020.11.14. 17:38:37

A zsidó rabbik papok?
(csak azért kérdem, mert róluk is szívesen olvasgatnék valami szaftosat!!!!!!! ....mán ha meg meritek írni......)

papokmármegint 2020.11.16. 17:53:16

@ulpius66: Nem, a rabbik nem papok. Indíts egy rabbis blogot, ha téged ennyire érdekel a téma. Magyarország alaptörvényébe most fog bekerülni a keresztény nevelésről szóló rész, szóval egyre inkább aktuálisabb, hogy a fiatalokat megrontó papokra végre rárúgja az ajtót a rendőrség, hogy az eddig napvilágra került eseteket visszamenőleg is alaposan kivizsgálják. Főleg azért is, mert egyre több oktatási intézmény kerül a kezeik közé. A miniszterelnök is megmondta, hogy van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni! Hagyják békén a gyerekeinket!
süti beállítások módosítása