hírek egy helyen

hírek papokról

hírek papokról

Szexuális visszaélései miatt kitaszították a papi rendből a volt washingtoni érseket

2019. február 16. - papokmármegint

Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik valamikor legbefolyásosabb vezetőjét, írja az MTI a Szentszék közlése alapján.

A bizottság szerint bebizonyosodott, hogy McCarrick szexuális kapcsolatot kezdeményezett több kis- és több felnőtt korúval.

A 88 éves McCarrick érsekkel szemben 2017-ben emeltek vádat a hetvenes években elkövetett szexuális visszaélései miatt. Ferenc pápa tavaly július 28-án a papi szolgálat alól is felmentett McCarrick érseket megfosztotta bíborosi címétől.

A 18 hónapon keresztül folytatott vizsgálat feltárta, hogy legalább 300 pap követett el visszaéléseket, az áldozatok száma meghaladja az ezret. A legutóbbi visszaéléseket 2010-ben követték el, a legrégebbiek pedig nem kevesebb mint hetven évvel ezelőtt történtek.

INDEX / MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://papok.blog.hu/api/trackback/id/tr9514630864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása